Stimați părinți,

 

Începând din data de 22 iunie 2020 creșele din Municipiul Iași se redeschid pentru a primi copiii reînscriși pentru anul școlar 2020-2021.

În urma consultărilor cu Primaria Municipiului Iași s-a decis redeschiderea creșelor cu un număr restrâns de copii pentru a respecta reglementările legale în vigoare. Ordinul nr. 1076/15.06.2020 al ministrului sănătății, al ministrului educației și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale a impus respectarea distanțării sociale prin alocarea unei suprafețe de 4,5 mp/per copil. În aceste condiții grupele nu pot fi constituite din mai mult de 7-8 copii.

Înțelegem situația dificilă a părinților, ne-am fi dorit și noi o continuare firească a activității creșelor pe tot parcursul anului școlar, dar vă rugăm să țineți cont de faptul că această situație nu a depins de instituția noastră. Direcția Creșe are obligația de a respecta și a pune în aplicare măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor în acest context epidemiologic.

Având în vedere situația explicată mai sus nu putem primi în perioada verii și copiii care au frecventat creșa, dar din toamnă sunt înscriși la grădiniță.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

2020-06-18T12:47:36+00:00